Bahan-Bahan:
500 gm ayam dipotong
kecil
Sedikit sotong,
udang, daging
4 biji tomato
1 batang carrot
1 peket jagung muda
100 gm bunga kobis
100 gm brocolli
2 helai daun limau
purut 2 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
2 inci halia
2 sudu besar cili
kisar
5 sudu besar sos
tiram
1 sudu besar kicap
manis
2 sudu besar sos
cili
Garam secukup rasa
Cara:
Bawang merah,putih
dan halia ditumis hingga kekuningan, kemudian masukkan cili kisar hingga naik
bau, kemudian masukkan garam.
Masukkan sos tiram
dan biar sebentar. Masukkan ayam, daging, sotong, udang dan sayuran. Biarkan
hingga masak.
Masukkan daun limau
purut untuk baunya. Kemudian masukkan sos cili untuk memekatkan kuah paprik.
No comments:
Post a Comment