keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

01 July 2014

ntah apa apa dia orang nie.......pecah telur guna kepalaGOLONGAN kanak-kanak tidak ketinggalan menyertai pertandingan memecahkan telur menggunakan kepala di Lincolnshire, Britain.

SWATON, Lincolnshire - Satu pertandingan memecahkan telur menggunakan kepala atau lebih dikenali dengan 'Russian Roulette' telah dianjurkan di sini baru-baru ini oleh penduduk tempatan, lapor akhbar MailOnline kelmarin.

Pertandingan yang memerlukan peserta memecahkan telur dengan cara yang paling kasar itu telah diperkenalkan oleh Persatuan Membaling Telur Sedunia sejak tahun 2004.

Selain perlawanan memecahkan telur menggunakan kepala, acara itu juga bagi mengenal pasti sama ada ia cengkerang kosong atau tidak.

Pelbagai peringkat usia menyertai pertandingan itu selain mereka dibenarkan untuk memakai kain pelindung kepala bagi mengurangkan rasa sakit kesan daripada tindakan memecahkan telur dengan kuat.

Peserta yang memecahkan telur dengan perlahan atau secara berhati-hati dianggap kalah.

Berdasarkan sejarah, acara ini telah wujud sejak tahun 1322 ketika seorang raja yang baharu menaiki takhta ingin menghadiahkan sebiji telur kepada setiap petani sekiranya mereka hadir ke gereja.

Sebaik sahaja golongan petani tersebut memasuki gereja, sekumpulan paderi telah melontar telur ke arah mereka


No comments :

Post a Comment