keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

01 March 2014

bila keturunan raja raja mencemar duli...tonggak arak mainan aje...tu pasal cakap cakap keturunan pemabuk tak boleh pakai langsung...dia lupa dirinya yang sebenarnya...!!!

Anwar sanggup buat apa saja untuk jadi MB, kata Tengku Adnanketurunan raja raja penyamun kaki mabuk...bila bercampur UMNO hilang kewarasanya...salah satu produk UMNO menghasilkan raja raja bertaraf sampah masyarakat...!!!!

Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan berbuat apa sahaja untuk menjadi menteri besar selepas gagal menjadi perdana menteri, kata Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (gambar).

Beliau berkata penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu sanggup meminta ahlinya sendiri Lee Chin Cheh mengosongkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Kajang bagi membolehkannya bertanding untuk merealisasikan hasratnya menjadi Menteri Besar Selangor.

"Anwar berfikir kalau tak boleh jadi perdana menteri, jadi menteri besar pun cukup. Beliau ada masalah watak, tolonglah selamatkan Selangor daripada Anwar," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas merasmikan program gerak gempur nyamuk Aedes anjuran Jabatan Kesihatan Putrajaya di Presint 11 di Putrajaya hari ini. Turut hadir Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noorhisham Abdullah dan Presiden Perbadanan Putrajaya Tan Sri Dr Aseh Che Mat.

"Anwar menyimpan hasrat untuk menjadi Perdana Menteri tidak kira semasa di Umno atau Parti Keadilan Rakyat tetapi cita-citanya gagal direalisasi melalui pilihan raya (umum)," katanya.

Kerusi DUN Kajang kosong selepas Lee meletak jawatan pada 27 Januari lepas untuk memberi laluan kepada Anwar bertanding. Pilihan raya kecil DUN Kajang ditetapkan 23 Mac manakala penamaan calon 11 Mac.

Tengku Adnan berkata permainan "gila kuasa" Anwar dilihat sejak beliau keluar penjara pada 2004 apabila meminta isterinya Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail mengosongkan kerusi Parlimen Permatang Pauh, Pulau Pinang untuk beliau bertanding.

Sementara itu, Tengku Adnan yang juga Menteri Wilayah Persekutuan mengucapkan syabas kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kerana menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dengan kerajaan persekutuan bagi penstrukturan semula industri bekalan air Selangor.

"Beliau sedar masalah air di Lembah Klang telah memberi kesan kepada rakyat tidak seperti segelintir pemimpin pembangkang yang hanya memikirkan mengenai politik," katanya.

Melalui MoU dimeterai 26 Februari lepas, kerajaan negeri Selangor akan mengeluarkan kebenaran untuk merancang pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 dan Sistem Agihannya (LRAL2) dan memastikan semua kelulusan dan kebenaran berkaitan pembangunan projek LRAL2 diluluskan dalam tempoh 30 hari dari tarikh perjanjian ditandatangani.

Kerajaan pusat pula bersedia menyuntik dana tambahan RM2 bilion untuk membantu kerajaan negeri mengambil alih syarikat-syarikat konsesi air dan seterusnya membenarkannya menguruskan perkhidmatan bekalan air di Selangor melalui sebuah syarikat milik kerajaan negeri.

1 comment :

  1. orang gila dan politik gila ajer yang suka dengar dan ikut perangai raja pemabuk nie...semakin banyak dia mabuk semakin banyak dia menconteng arak dan memalukan kerabat di raja yang menjadi simbol ketua agama islam...dia ini lambang ketua agama setan...

    setan suka orang minum arak...dia buat buat x nampak apa yang UMNO/BN buat apa saja selama ini untuk kekal berkuasa ..menfitnah ,mengugut, menipu dan merompak hak dan kebebasan rakyat memilih pemimpin yang di sukai...

    ReplyDelete