keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

12 March 2014

bomoh khurafat mai lagi dah...hari tu guna bubu dan teropong , la nie guna tikar terbang pulak dah...apa depa ingat ini negara pasir berdenggung kah....!!!

teropong  menteri passola di pasir berdenggung...nampak wel wel....menteri malaysia  dan bomoh  VVIP   jadi sewel..!!!

jom join....kita pergi ke negeri pasir berdenggung....berunding dengan menteri passola ...kah kah kah...!!!

 sama takk...naik tikar terbang  cari mh 307  yang hilang.....kah kah kah....
Bomoh Ibrahim Mat Zin menggunakan kelapa ketika mengadakan sesi ritual mencari pesawat MH370 di KLIA, Sepang.


Sekali lagi, bomoh, Ibrahim Mat Zin mengadakan upacara ritual di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dalam usaha membantu mengesan pesawat Malaysia Airlines MH370 yang masih gagal ditemui sejak hilang awal pagi Sabtu lalu.

Ibrahim yang menggelar dirinya sebagai Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP  dengan gelaran Datuk Mahaguru mengadakan sesi ritual buat kali kedua itu semalam.

Beliau diiringi beberapa pembantu dan menggunakan air zam-zam, dua kelapa, tongkat serta permaidani yang dikatakan ajaib.

Portal itu turut melaporkan sesi yang diadakan di Anjung Tinjau KLIA menarik perhatian ramai dan video  sesi kedua ritual Ibrahim berdurasi 25 saat tersebar.

"Tujuan ritual adalah untuk melemahkan semangat buruk supaya penyelamat boleh mencari pesawat jika memang ia terhempas," katanya

Ibrahim berkata, ritual simbolik digunakan untuk banyak generasi.

Katanya, apa yang dilakukan adalah kehendaknya sendiri walaupun terdapat laporan bahawa pemimpin negara mengundangnya.

Pada Isnin, Ibrahim dilaporkan mengguna teropong diperbuat daripada buluh dan mata kail semasa sesi pertama ritual di KLIA untuk membantu mengesan pesawat yang hilang.

Bernama melaporkan Ibrahim, yang mempunyai 50 tahun pengalaman sebagai bomoh menjadi popular selepas menawarkan perkhidmatan untuk mencari mangsa dalam beberapa kes besar seperti tragedi Highland Towers dan kes Mona Fendy

1 comment :

  1. iklan free,bijak bomo ni siapa ajar dia ? tentu orang politik

    Kalau lihat dari tingginya songkok sesetengah macai ni kita kenal siapa mereka. Dah lah cara menangani trajedi MH370 ni huru hara dengan berbagai kenyataan. La ni tampil pula boooommmmooooh bbbbeeeesssaaaarrrrrr. Rupanya apa yang dipaparkan olih Allahyarham P Ramlie dalam filem lakunannya,benar2 terjadi dizaman Celik IT ni.
    Sebelum ni depa kata ada orang VVIP yang panggil depa. Hari ni ,depa kata depa saja2 datang nak membantu. Agak dak kena warning dengan VVIP tu kut, takut identiti nya terbongkar. Seeloknya JAKIM siasat siapa VVIP tu.

    INGAT2LAH SIKIT OOIII. SATU DUNIA SEDANG MEMERHATIKAN KITA !

    ReplyDelete