keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

15 February 2014

Mesin ‘ATM’ Jual SUSU....bior betul....!!!Mesin-mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di India bakal mengalami revolusi apabila ia diubah dengan menambahkan fungsi dan kegunaannya. Di Gujarat, sebuah mesin kelihatan seperti ATM tetapi kini boleh menjual susu melalui mesin menjual susu dikenali sebagai “Any Time Milk”, hasil inisiatif syarikat kerjasama berkaitan produk tenusu, Amul Dairy. Mesin pertama dengan fungsi itu memulakan operasi di barat Gujarat pada Januari lepas dan jika ia berfungsi dengan baik, ATM susu akan diperluaskan kegunaannya di seluruh India.

Kebiasaannya, susu boleh didapati di India pada waktu pagi dan petang, di kedai-kedai atau apabila penghantar susu membuat penghantaran di pintu rumah. Dengan kewujudan mesin ATM susu di bandar Anand, penduduk kini tidak lagi perlu menunggu lama untuk mendapatkan susu kegunaan mereka. “Saya kini boleh membeli susu pada bila-bila masa, termasuk ketika saya pulang lewat dari bekerja,” kata seorang penduduk Sunil Shinde. Kiosk ATM susu ini beroperasi menggunakan teknologi tinggi, kerana ia memerlukan suhu sejuk berterusan untuk memastikan susu di dalam mesin berkenaan tidak rosak.

Pengarah Urusan Amul Dairy Rahul Kumar Srivastava berkata pihaknya perlu memastikan bekalan elektrik diperolehi berterusan untuk menyejukkan mesin ATM susu berkenaan untuk memelihara kualitinya. “Kami perlu memastikan bekalan elektrik kepada mesin ini konsisten untuk penyejukan sesuai agar kualiti susu terus terjaga dan terjamin,” katanya. Mesin ATM susu diuruskan oleh sebuah anak syarikat di bawah Badan Pembangunan Produk Tenusu Kebangsaan India.

No comments :

Post a Comment