keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

11 April 2014

rupanya ada pelajar bawa peluru meriam dalam pesawat mh 370...?GAMBAR menunjukkan dua peluru meriam yang cuba diseludup oleh dua pelajar sebelum ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa O'Hare di Chicago.

CHICAGO - Lapangan Terbang Antarabangsa O'Hare di sini gempar selepas dua pelajar sekolah menyeludup dua peluru meriam ketika dalam penerbangan dari London, Britain ke Chicago, lapor akhbar Daily Mail semalam.

Pelajar sekolah menengah tersebut yang baru pulang dari lawatan sekolah di Eropah dikatakan membawa pulang dua peluru meriam era Perang Dunia Pertama itu sebagai cenderahati.

Peluru meriam itu dikesan dalam satu bagasi milik dua pelajar berusia 16 dan 17 tahun selepas pesawat United Airlines yang dinaiki mereka dari London mendarat di Chicago pada Isnin lalu.

Pihak keselamatan lapangan terbang yang mengesan peluru itu kemudiannya menghubungi unit pemusnah bom dan Biro Siasatan Persekutuan (FBI) untuk tindakan lanjut.

Bagaimanapun, siasatan pakar mendapati peluru tersebut sudah dimatikan dan tidak berbahaya.

Pelajar itu memberitahu pihak berkuasa, peluru itu dijumpai di satu lokasi berhampiran sebuah muzium di Perancis sebelum dibawa pulang sebagai cenderahati.

Selepas soal-siasat dua pelajar berkenaan dibebaskan tetapi peluru berkenaan dirampas.

Kejadian itu juga mencetuskan persoalan berhubung tahap kawalan keselamatan di Lapangan Terbang Antarabangsa Heathrow di London.
gimik ajer....ha ha ha ha

No comments :

Post a Comment