keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

03 April 2014

penceramah antarabangsa percaya juruterbang bukan punca mh 370 hilang tapi KPN percaya juruterbang adalah puncanya...!!!penceramah antarabangsa....tidak percaya  juruterbang  puncanya

KUALA LUMPUR – Penceramah antarabangsa terkenal Prem Rawat berkata penemuan berharga daripada tragedi yang menimpa pesawat Malaysia Airlines MH370 boleh dijadikan pengajaran dan garis panduan oleh penumpang dan syarikat penerbangan.

“Tragedi seperti ini ada pengajarannya, nyawa manusia yang hilang juga, ada  pengajarannya dan boleh dijadikan iktibar untuk meningkatkan keselamatan penumpang pesawat pada masa akan datang,” katanya kepada Bernama di sini .

Penceramah berasal dari India ini juga merupakan juruterbang berpengalaman yang telah melakukan 14,000 jam penerbangan.Prem berkata beliau tidak percaya ada juruterbang yang sanggup melakukan tindakan negatif ketika menerbangkan pesawat.

“Saya tidak dapat bayangkan keadaan yang dialami juruterbang berkenaan kerana apabila mengemudi pesawat, tidak ada juruterbang yang tergamak membahayakan dirinya, penumpangnya dan pesawat yang dipandunya, tetapi akan memastikan penerbangan kendaliannya berjalan lancar dan selamat,” katanya
merujuk kepada spekulasi bahawa anak kapal MH370 mungkin melakukan sabotaj terhadap pesawat itu.

Prem dikenali ramai melalui kemunculannya dalam siri televisyen berjudul ‘Words of Peace’, yang telah memenangi pelbagai anugerah dan ditonton di 50 negara dalam 48 bahasa setiap minggu.

Melalui program selama 30 minit yang disiarkan ke seluruh dunia itu, Rawat memberi perspektif unik tentang cara yang boleh diamalkan oleh seseorang untuk  menikmati kehidupan yang tenteram dan bahagia.

Prem sedang dalam siri jelajahnya ke Malaysia untuk menyampaikan ceramah di Segamat, Ipoh dan Putrajaya.


BERNAMA


baca sini...KPN ....percaya juruterbang  punca mh 307  hilang

bila KPN jadi jurucakap  UMNO-BN

No comments :

Post a Comment