keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

27 May 2014

selain PANDA ROSMAH BINI NAJIB...kerajaan penyamun BN bakal angkut juga alasan merompak rakyat dari keadaan ini...!!!panda di dahulukan....
SEJUMLAH kenderaan menyeberangi Jambatan Guomao dalam cuaca berjerebu akibat pencemaran udara yang teruk di Beijing pada 29 Januari tahun lalu.

maka kenderaan tua menunggu giliran...!!!


BEIJING - China merancang melarang lebih lima juta kenderaan lama daripada berada di jalan-jalan raya di seluruh negara itu tahun ini, kata pemerintah semalam.

Menurut pemerintah, larangan itu turut melibatkan 330,000 buah kereta di ibu kota China di sini.

Dasar baharu tersebut bertujuan untuk mengurangkan pencemaran udara, air dan tanah di negara itu yang semakin buruk.

Menurut dokumen mengenainya semalam, sebanyak 5.33 juta kenderaan 'label kuning' termasuk 330,000 buah kereta di sini dan 660,000 kereta di sekitar wilayah Hubei akan 'dimusnahkan' ekoran gagal memenuhi standard bahan api China.

Beberapa badan pemerhati alam sekitar tempatan berkata, asap kenderaan menyumbang sebanyak 31 peratus bilangan partikel berbahaya, PM2.5 yang mencemari udara di kota raya ini, manakala 22.4 peratus lagi berpunca daripada pembakaran arang batu.

Beijing merancang mengehadkan bilangan keseluruhan kereta di jalan-jalan raya di sini kepada 5.6 juta buah pada tahun ini dan cuma enam juta buah menjelang 2017.


alasan kuat untuk merompak rakyat[EDISI BINATANG] Panda: Pembaziran Najib & UMNO BN Terpampang Nyata


Malaysia antara senarai 10 negara yang menjual kereta paling mahal di dunia


Miros: Kereta lebih 12 tahun tidak selamat


No comments :

Post a Comment