keputusan terkini piala dunia 2014

selongkar di sini

PLEASE PRAY FOR GAZAGet paid to share your links!

posting terkini

23 May 2014

tua nyanyuk nak mampos ini ada hati nak bakar banggunan DAP....ini akibatnya pertahankan UMNO buta tuli...rasuah dan kroni di pertahankan tapi kedaulatan negara di jajah negara asing di biarkan...dasar penghianat UMNO....!!!

Jika saya masih Pemuda, harus kami bakar bangunan DAP, kata Veteran Umno
tua kutuk UMNO ini ada hati nak bakar banggunan DAP...dah nyanyuk...!!!tua kutuk ini  menyokong tindakan Pemuda Umno Wilayah Persekutuan dan Pulau Pinang yang menceroboh Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang sebagai tindakan wajar bagi menyatakan kemarahannya terhadap komen Rayer
maki DAP boleh pulak....tuduh DAP hina islam tapi UMNO tolak hudud apa cerita...?


Veteran Umno hari ini menyokong tindakan sayap pemuda parti Wilayah Persekutuan yang mencetuskan kekecohan dan mengugut mahu membakar Ibu Pejabat DAP.

Setiausaha Agung Veteran Umno, Datuk Mustapha Ya’akub berkata, jika beliau masih berada dalam sayap Pemuda, bukan sahaja ugutan yang akan diberikan tetapi ibu pejabat parti tersebut benar-benar akan dibakar.

“Kalau zaman saya pemuda Umno lebih teruk daripada itu lagi. Harus kami bakar bangunan itu. Nasib baiklah mereka tidak bertindak seagresif itu. Bukan masalah tidak sopan atau melanggar undang-undang tetapi sebagai bukti menunjukkan kemarahan.

"‎Jika orang kata rasis, kita duduk senyap, orang hina Melayu dan raja kita senyap, sebab itulah mereka berani kata macam-macam kepada kita,” katanya selepas memberikan ceramah kepada veteran Umno di Kampung Bahagia di Teluk Intan hari ini.

Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin Abu Bakar hari ini berkata pihaknya bersedia menanggung kerugian yang ditanggung DAP akibat tindakan ganas Pemuda Umno Wilayah Persekutuan semalam.

Katanya, satu permohonan maaf secara peribadi dikemukakan kepada Dr Ong Kian Ming, bagaimanapun ahli parlimen Serdang itu enggan menerimanya, lapor portal berita.

Mustapha tidak bersetuju jika apa yang dilakukan pemuda Umno itu disifatkan sebagai mencetuskan huru-hara kerana Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Seri Delima RSN Rayer yang memulakannya.

Katanya, apa yang dikatakan Rayer sangat kurang ajar dan tidak dapat diterima oleh orang Melayu.

“Pemuda Umno berhak menyatakan kemarahannya terhadap komen Rayer yang melabelkan ‘Umno celaka’. Ini satu perkataan sangat kurang ajar yang dilahirkan oleh seorang bukan Melayu terhadap bangsa Melayu.

"Tindakan pemuda Umno di Wilayah Persekutuan dan Pulau Pinang adalah tepat untuk menyatakan kita tidak lagi boleh berdiam diri atau berkompromi terlalu banyak dalam isu menyentuh bangsa dan agama,” katanya.

Beliau berkata kemarahan yang ditunjukkan Pemuda Umno sememangnya wajar kerana Rayer tidak akan sekali-kali memohon maaf.

Katanya, Umno tidak boleh dipersalahkan 100% kerana pihak pembangkang juga sebelum ini kerap mengadakan perhimpunan yang mencetuskan kekecohan.

"‎Saya tidak fikir ini perbuatan melampau kerana pembangkang buat Bersih 1, 2, 3 dan Bantah GST dengan jumlah yang lebih ramai. Itu lagi melampau. Kita Melayu berhak tunjukkan kita ada maruah dengan cara begitu.

"Tak cukup dengan permohonan maaf. Puak begini mana reti mintak maaf. Kita kena tunjuk dalam bentuk tindakan,” katanya.

Mengulas mengenai Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan, Mustapha berkata rupa paras calon DAP Dyana Sofya Mohd Daud tidak akan mampu menawan hati pengundi berbanding calon Barisan Nasional (BN) Datuk Mah Siew Keong yang lebih berpengalaman.

"Saya tak fikir orang Teluk Intan sanggup memberi kepercayaan kepada calon muda yang mungkin cantik, manis dan menawan tetapi tiada pengalaman berbanding calon yang berumur dan ada pengalaman serta rekod anak tempatan.

"Saya fikir kali ini orang Cina akan berfikir dua kali sebelum memilih DAP,” katanya.

Sementara itu, dalam ceramahnya, Mustapha berkata peluang BN memenangi PRK itu adalah 50% dan apa yang perlu dilakukan jentera adalah meningkatkan usaha supaya Mah dapat memenangi pilihan raya kali ini


1 comment :

 1. Tak tahu beza antara Melayu dan UMNO.. Celaka UMNO, bukan celaka Melayu..bengong.. konon UMNO nak pertahan Melayu.. nama UMNO pun bukan nama melayu...

  Kalau dah tua tu buat cara tua la.....duduk diam2 bertaubat dan minta maaf pada rakyat Malaysia kalau ada harta negara yang kau sakau masa muda2 dulu.

  Dengan tindakan liar sebegini, beruk-beruk UMNO ternyata membuktikan mereka ini memang celaka... tak da kepala hotak...

  Memalukan & bangsa & agama sendiri apabila beruk-beruk ini cuba nak samakan parti dengan Melayu & Islam.

  Apabila rayer berkata UMNO celaka maka kita kena teliti dulu kenapa dia kata begitu.tentu ada pihak lain yang keluarkan kata2 yang membolehkan dia menggeluarkan kata begitu

  wa nak kasi tau ini banjingan...kalau kata kata mangkuk tandas tua nyanyuk nie boleh mempergaruhi golongan muda pengganas UMNO bakar banggunan DAP...golongan wa x der hal untuk bakar semua rumah dan gedung gedung kepunyaan pemimpin dan penyokong UMNO...ada berani ....buat la...kalau nak tau respond dia...kali ini biar melayu titik melayu...melayu penghianat jenis macam ini x boleh di beri muka...pertahankan rasuah dan kroni tapi kedaulatan negara di serah kepada penjajah asing...sial dan celaka UMNO

  ReplyDelete